Workshops Pottenbakken

Binnenkort online

Initiatie Pottenbakken

Tijdens deze workshop zal je de basistechnieken leren die je nodig hebt om aan de draaischijf te werken. Je zal geleidelijk de verschillende vaardigheden opbouwen die elke pottenbakker moet bezitten. Tijdens de initiatie zullen we ons focussen op de cilinder en de kleine kom. Je zal de mogelijkheden van deze beide vormen exploreren en hun eindafwerking leren verzorgen. De laatste lessen werken we aan een paar mokken en/of kommetjes die we helemaal afwerken en die je dan na het bakken mee naar huis neemt.

De workshop ‘Initiatie draaien’ staat open voor volwassenen en bestaat uit 10 lessen. Elke les werken we 3 uur, met een halfuurtje erbij voor wat pauze en om op het einde van de les het atelier proper achter te laten.

Draaien voor gevorderden

Heb je de initiatie draaien al gevolgd of heb je vroeger elders al wat leren draaien en wil je nu het echte werk aanpakken? Dan zijn er de workshops Draaien voor Gevorderden. Tijdens deze workshops leer je grotere hoeveelheden klei te verwerken om zo hoger en breder te draaien. De mogelijkheden zijn groot: slakommen, vazen, kannen en kruiken, potten met een deksel, borden...

Naast de technische aspecten van het verwezenlijken van de vorm besteden we ook aandacht aan de afwerking en de decoratie van je stuk. Daarnaast leer je glazuren en ontdek je het bakproces. Tijdens deze lessenreeks beslis je zelf welke van je stukken je wil laten bakken. Ook deze lessen duren 3 uur.